HU | SK | CZ

Boroshordó tisztító szolgáltatás, szárazgőzzel. Értékelje át, amit eddig a boroshordók tisztításáról gondolt!

Boroshordókról mindent, vagy semmit 4. rész

Boroshordókról mindent, vagy semmit 4. rész
Nos, igazán sajnálom, de én itt most alanyi jogon szembe megyek az érvényes helyesírási szabályokkal és bár tudom, hogyan helyes, de nem fog a klaviatúrám alól kiszaladni a szó: barrikolás és annak hordója, a barrik. Franciás neveltetésem, vagy bármi, de tiltja, egyszerűen így vonult a köztudatba, így szép, dallamos, elegáns,…

Boroshordókról mindent, vagy semmit 3. rész

Boroshordókról mindent, vagy semmit 3. rész
„Csak ha egy zenekarban mindenki tisztességesen játszik, jelenhet meg a szimfónia, de ha a zenekar tagjai azt akarják, hogy csak rájuk figyeljenek – mert ott ülnek például a gyerekeik a nézők között –, és emiatt sokkal hangosabban húzzák a vonót, a karnagynak véget kell vetnie az ámokfutásnak, mert ennek semmi…

BOROSHORDÓKRÓL MINDENT, VAGY SEMMIT 2. RÉSZ

BOROSHORDÓKRÓL MINDENT, VAGY SEMMIT 2. RÉSZ
A számtalan formában hasznosításra kerülő tölgy egyik legértékesebb és talán legkényesebb területe a hordókészítés. Már az erdőben eldől, melyik fából készül majd a hordó. A frissen kivágott fatörzsön az erdész úgynevezett hostolással dönti el az immár faáruvá lett tölgy további sorsát. A hordókat, kádakat, faedényeket (vödör, puttony) elkészítő mesterember a…

„Ha szent Vintze napja fénylik, azt mondják a boros gazdák, hogy meg-telik a pintze, és sok jó bort várhatni.”

„Ha szent Vintze napja fénylik, azt mondják a boros gazdák, hogy meg-telik a pintze, és sok jó bort várhatni.”
Idő van! Most egy kicsit ki kell terelődnünk a hordók életének időtengelyéből: jeles nap jön, készülni kell rá: január 22. – Szent Vince napja. A borvidékek programajánlóiból pedig látom, hogy élő, vagy újraéledő hagyományról van szó.Azt is látom, hogy némelyik erős hangsúlyt kap, például: Vince napján sok bort kell inni,hát…

Choosing the Best Method for Sanitizing Barrels

Choosing the Best Method for Sanitizing Barrels
Choosing the Best Method for Sanitizing Barrels Which method is best for your winery's logistical and budgetary requirements? by Michael S. LaskyDec 2015 Issue of Wine Business Monthly Robert Tracy, proprietor of BevTrac Mobile Quality Systems, a quality assurance/quality control service, performs periodic sanitation audits at wineries to test whether…

Pár indok, hogy miért igyunk bort

Pár indok, hogy miért igyunk bort
Boldog Újévet és még boldogabb új évet! Adok a mai napra pár okot, ami kiválóan igazolja a borfogyasztási szokásainkat önmagunk és a világ előtt, bár ennek én nem érzem szükségét, de jó, ha ebből pár a fegyvertárunkban van.:) Nos, itt van pár indok, hogy miért igyunk bort: Mert olyan nincs,…

Boroshordókról mindent, vagy semmit 1. rész

Boroshordókról mindent, vagy semmit   1. rész
Nehezen megszerzett történelmi ismereteinkből annyi biztosan mindegyikünkben megmaradt, hogy az egyiptomiak fáraósírjainak festményein és a hellén birodalom tárgyi leletei között bőséges mennyiségben találkozunk a bor érlelésére, erjesztésére, tárolására szolgáló égetett amforákkal.A tárolás helyéről azonban a bort el is kellett szállítani, ezt hatalmas bőr/bortömlőkben oldották meg.Aztán jöttek a rómaiak. Valószínűleg a…

Deep Cleaners That Save Water

Deep Cleaners That Save Water
Steam Generators: Deep Cleaners That Save Water How steam generators enhance productivity and give barrels longer livesby Michael S. LaskyApr 2015 Issue of Wine Business Monthly Article on the original page For cleaning barrels, bottling lines, tanks and even winery floors, wineries are rapidly moving to versatile steam generators. As…
×

Log in