A szárazgőz és az eljárás

Boroshordó tisztítás gőzzel - egyszerű, hatékony, gyors!

A fizikában és kémiában a gőzön elpárologtatott vizet értünk. Ez teljesen láthatatlan, színtelen anyag, melynek hőmérséklete atmoszferikus nyomáson 100 °C és mintegy 1600-szor nagyobb térfogatot tölt ki, mint a víz. A gőz sokkal forróbb is lehet, az ilyen gőzt túlhevített gőznek nevezik." A legalaposabb higiénia az ipari száraz gőz, amely sokkal gyorsabban terjed, mint a folyékony víz, eléri a rejtett helyeket és be tud hatolni a fahordó pórusaiba.

A szárazgőz egy vegyszermentes, költséghatékony módja a boroshordók tisztításának, akár 90%-kal csökkentve a felhasznált víz mennyiségét. Teljességgel természetes, nincs hozzáadott vegyi anyag. A szárazgőz gyorsan és hatékonyan pusztítja el a baktériumokat, eltávolítja a lerakódásokat.

A szárazgőz, behatol a fa pórusaiba, sterilizál, szagtalanít, eltávolítja a savakat és hidratálja a hordót - egyidőben!

A teljes folyamat a hordó nagyságától függően 10-15 perctől (250 literes fahordó) 35-40 percig (5000 literes hordó, vagy kád) tart. Az eljárás nem tartalmaz semmiféle vegyi anyagot, így nincs mit gyűjteni és ártalmatlaníttatni. A képződő természetes vákuum kiszívja a gőz által oldott lerakódásokat a fa szerkezetéből, megduplázva így a mélytisztítás hatékonyságát.

A boroshordó gőzölő berendezés a továbbfejlesztett hordótisztító fej segítségével újrahidratálja a tölgyfahordót, meghosszabbítja a hordó élettartamát, ezáltal költséget csökkent.

A rendszeres, évenkénti kezelés egyenletesen ápolt, jó minőségű hordófelszínt eredményez, amely kedvező hatással van a bor zamatára.